
Tanaka Keiko közegészségügyi professzor a különbözõ betegségek megelõzésével foglalkozik. Munkatársaival azt vizsgálták meg, hogy kimutatható-e valamilyen összefüggés a gyerekek fogának romlása és édesanyjuknak a terhesség idõszakában elfogyasztott tejtermékek, kalciumkészítmények mennyisége között.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tej és tejtermékek, a joghurt és a kalcium anyai fogyasztása védõ hatású volt a gyermekek késõbbi fogszuvasodásának gyakorisága szempontjából, de ez általánosságban csak határérték szintjén volt igaz.

Egyértelmû, statisztikailag jelentõs összefüggés volt viszont a várandós idõszakban elfogyasztott sajt mennyisége és a gyermekkori fogszuvasodás gyakorisága között: ha a terhes asszony sok sajtot evett, gyermekének ritkán romlott a foga.
