A Hollandiában és Belgiumban készített kutatás során a szakemberek azt tapasztalták, hogy ha ugyanolyan (alma, szõlõ, eper) és ugyanannyi, de különbözõképpen tálalt gyümölcsöket kínáltak a gyerekeknek, akkor a kicsik sokkal szívesebben választották a viccesen elkészített harapnivalókat, mint az egyszerûen tálalt változataikat.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
"Mindig érdemes megpróbálni olyan étvágygerjesztõvé tenni egy ételt, amennyire csak lehet. Az étel látványa valószínûleg nagy hatással van mindenkire, különösen az olyan gyerekekre, akik a változatos fogásokhoz szoktak" - mondta Laura Wyness, a brit táplálkozási alapítvány munkatársa, hozzátéve, hogy a különösen válogatós gyerekekkel nehéz dolguk lesz a szülõknek.
"Egy másik lehetõség, hogy a zöldségeket és a gyümölcsöket megpróbáljuk elrejteni más ételekben, például a szószokban" - tette hozzá. Azoknak a szülõknek pedig, akiknek nincsen idejük, vagy tehetségük egy gondosan kidolgozott dinnye sündisznó, vagy egy répából és retekbõl fabrikált virágkompozíció elkészítésére, elegendõ különbözõ formákra (háromszög, négyzet, csík) vágniuk a gyümölcsöket, zöldségeket.