2024.04.26. - Ervin

A megfelelõ zsírsavak fogyasztása a terhesség alatt

A megfelelõ zsírsavak fogyasztása a terhesség alatt
A szakértõk óva intik a kismamákat a többszörösen telítetlen zsírsavak fogyasztásától, ezek ugyanis károsan hatnak a baba súlyára. Nagyobb valószínûséggel lesz elhízott az a gyermek, akinek az édesanyja a terhesség alatt "rossz" zsírokat fogyaszt - derül ki egy amerikai kutatásból. Kutatók összesen 293 négy és hat év közötti gyermek zsír-izom arányát vizsgálták meg, melyek eredményét összevetették édesanyjuk terhessége alatt vett vérmintájával. Azok az anyukák, akik omega-6 zsírsavat fogyasztottak a várandósság idején, sokkal nagyobb zsírtömegû babát hoztak világra, mint azok, akik az omega-3 zsírsavat részesítették elõnyben.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tanulmány szerzõje, dr. Nicholas Harvey szerint a baba érdekében érdemes odafigyelni a "jó" zsírok fogyasztására, amelyek nagy arányban fordulnak elõ az olajos halakban. "Az eredmények felhívják a figyelmet arra, hogy az állapotos kismamák változtassanak étrendbeli szokásaikon és csökkentsék az omega-6 zsírsavak fogyasztását. Ezzel sokat tehetnek azért, hogy születendõ gyermekük egészséges legyen" - javasolja dr. Harvey.