Naponta legalább 50 százalékkal több kalciumra lenne szükségünk, vagyis legalább 1200 mg-ra. A kalcium igen fontos a terhesség szempontjából, de különösen a második és a harmadik trimeszterben, mert a születendõ gyermek csontjai és vérsejtjei ekkor alakulnak ki.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Kiváló kalciumforrás lehet a tej és a tejtermékek, de kalciumhoz juthatunk a szardínia, makréla, lazac, brokkoli vagy egyéb zöld leveles zöldségféle fogyasztásával, mint a kelkáposzta, illetve a kalciummal dúsított narancsdzsúsz fogyasztásával is. Próbálkozzunk különféle kalciumforrásokkal, de elõtte kérjük ki kezelõorvosunk tanácsát.
A kalciumfelszívódás megkönnyítése érdekében gondoskodjunk megfelelõ mennyiségû D-vitamin bevitelrõl is, mely gyorsítja a kalcium felszívódását. Ha már most megszokjuk, hogy tudatosan beépítjük étrendünkbe a kalciumot, egész életünkre megfeledkezhetünk a csontritkulás problémájáról.