2024.02.29. - Szökõnap

Együtt táncol apraja-nagyja egy ukrán óvodában

A nagyváros óvodájában a gyermekekkel együtt táncolnak a nevelõk, a szakácsok és az egészségügyi nõvérek, sõt ebédidõben az intézmény vezetõje is balettcipõt húz. A mozgáskultúra a kicsik táncköri foglalkozásai nyomán ejtette rabul elõször a nevelõket, majd a nõvéreket, míg végül a konyhai dolgozók is csatlakoztak a táncolókhoz - adta hírül online kiadásában a Komszomolszkaja Pravda címû napilap ukrajnai változata.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cikk szerint a tánckört gyermekpszichológus tanácsára indították be az óvodában egyfajta lelki terápiás foglalkozásként. A kezdeményezés akkora sikert aratott a növendékek körében, hogy otthon velük együtt a szülõk is elkezdték gyakorolni a tánclépéseket. Sokuk állítása szerint a tánc hatására kedvezõ irányban változott gyermekük magatartása: javult a kedélyállapota, magabiztosabb lett.

Az óvoda pszichológusa szerint minden táncfajtának megvan a maga terápiás hatása, a keleti táncok például a gyermek alkotókészségét és szépérzékét fejlesztik, míg az ukrán néptáncok fegyelemre, összeszedettségre nevelik a nebulókat.