2020.12.05. - Vilma

Almalé, almapép, almapüré a babának - hogyan is csináljam?

Ha a csecsemõ hat hónapos koráig elegendõ az anyatej, addig nem szükséges a hozzátáplálás.

Hat hónapos kor után célszerû elkezdeni a gyümölcsök kóstolgatását, elsõkét páldául az almát. Készíthetünk belõle almalevet, egyszerû almapépet, vagy almapürét is.
Almalé
Két szép nagy lédús almát turmixolj le egy teaszûrõn szûrd át a levét. Ha nagyon sûrû lett kevés forralt vízzel vagy babavízzel higíthatod.

Egyszerû almapép
Egy közepes szem almát meghámozunk és jó alaposan összeturmixolunk vagy reszelõn lereszeljük.

Almapép válogatós babáknak
Ha nem akarja megenni a baba az almát a la nature, akkor ,így készítsük el neki: 1 szem almát vágjunk ketté és sütõben pároljuk,amíg meg nem puhul (200 fokon kb. 20 perc alatt), szabadítsuk meg a héjától és turmixoljuk össze.

Almapüré
Meghámozva, és a magházát eltávolítva kis kockákra vágjuk az almát, és kevés vízben 5 perc alatt puhára fõzzük. Ezután szétnyomkodva, vagy turmixgépben keverve, esetleg egy kis anyatejjel higítva kínálhatjuk a babának.
Kérek még