2024.03.29. - Auguszta

Mikor utazhatunk a picivel és mire figyeljünk?

Mikor utazhatunk a picivel és mire figyeljünk?
A csecsemõk nem sok vizet zavarnak – különösen, ha szoptatjuk õket - de a kényelmükhöz ragaszkodnak. Babakocsihoz, kiságyhoz, kiskádhoz, kisplédhez… egy átlag személyautó csomagtartója már a bõröndök felénél megtelik.

Tehát elsõ szempont, hogy a szállásunk olyan legyen, hogy legalább a legsúlyosabb dolgokat ne kelljen magunkkal cipelni. Bababarát szállásokon van ketrecágy, pelenkázó, etetõszék, babakád, jobb helyeken még babakocsival is rendelkeznek. Persze lehetünk kicsit rugalmasabbak is: pelenkázni is lehet a nagyágyon, de bizonyos dolgokból nem engedhetünk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

- Mielõtt lefoglaljuk a szállást, gyõzõdjünk meg arról, hogy lesz a kicsinek hol aludnia, mi pedig ki tudjuk mosni a cumisüvegét, a tápszeréhez pedig vizet forralhatunk. Van bolt, ahol a kapunk pelenkát, ha kifogytunk; és amennyiben szükséges, gyorsan orvoshoz is fordulhatunk.

- Ha már pempõzünk a kicsinek, bonyolultabb a helyzet. Bébiételek garmadát kell vinnünk, válogatósabbaknak pedig magunk kell fõzni. Hotelszobánál jobb választás a konyhával felszerelt apartman, különösen, ha légkondicionált. Mert arról se feledkezzünk meg, hogy a hõségben tud-e majd aludni a kicsi.

- A kisgyerekeknél már más szempontok a döntõek: a játszótér, kert, játékok, más gyerekek társasága. Õk már nem olyan igényesek a kényelemre, annál inkább a szórakoztatásra. Több hotel kínál már animációs programot a gyerekeknek, bébiszitter szolgálatot, esténként minidiszkót. Mert ne feledjük: ahhoz, hogy jól érezzük magunkat nyaraláskor, a gyereknek is jól kell magát éreznie.

- Egyévesnél kisebb babákat lehetõleg ne vigyük hosszabb útra, mert több idõre van szükségük ahhoz, hogy hozzászokjanak az idegen környezethez. Már maga az utazás is megterhelõ a számukra, hiszen órákig az autóba rögzíthetõ bébiülésben ülni kényelmetlen a kicsi gerincének.

- Ha nekivágunk, legalább egy hétre utazzunk, hogy alkalmazkodni tudjanak az új helyzethez. Többször is vegyük fontolóra, ha távoli, egzotikus országba akarjuk vinni kisbabánkat. A hosszú repülõút, az idõátállás, a klímaváltozás megviselheti a kicsi szervezetét, és nagyon gondosan be kell tartanunk bizonyos szabályokat: csakis hámozott gyümölcsöt együnk, palackozott, bontatlan vizet igyunk és a csapvizet még öblögetésre se.

- Vigyázzunk az utcai árusoknál kapható ételekkel, még a magunk csomagolta uzsonnával is legyen fenntartásaink: a tojás, majonéz, hús, mindenféle krémes sütemény nagyon gyorsan romlik.

Mi az, amit feltétlenül vigyünk magunkkal:

- lázmérõ
- láz- és fájdalomcsillapítók
- hasmenés elleni szerek
-allergiára hajlamos gyereknek allergia elleni gyógyszer (még akkor is, ha egy ideje már tünetmentes), kálcium pezsgõtabletta
- fertõtlenítõszer, kötszer, ragtapasz
- napozószerek, leégést ápoló szerek

- Aki egzotikus országba utazik, érdeklõdjön arról, milyen védõoltások, gyógyszerek ajánlottak vagy kötelezõek.